Skip to main content
Article thumbnail
Location of Repository

Residential Complex in Brno - Komín

By Lea Koncerová

Abstract

New residential development project in the city district of Brno – Komin follows natural context of place close to Palackého vrch and Brněnská přehrada. Nine residential buildings are designed as a nine buildings set in a continuous landscape and responding to the slope terrain by turning perpendicular to the contour lines. The project aims at the synthesis of comfortable living in the nature with a higher population density. Individual houses are designed as concrete skeletons, whose disposition charge is variable and offers a wide range of sizes of apartments

Topics: bydlení v zeleni; variability; bytový dům; Brno – Komín; skeleton; apartment building; poloveřejný prostor; skeletová konstrukce; park; semi – public space; Brno- Komín; variabilita; living in nature
Publisher: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Year: 2015
OAI identifier: oai:invenio.nusl.cz:248394
Download PDF:
Sorry, we are unable to provide the full text but you may find it at the following location(s):
  • http://www.nusl.cz/ntk/nusl-24... (external link)
  • Suggested articles


    To submit an update or takedown request for this paper, please submit an Update/Correction/Removal Request.