4 research outputs found

    Hotel

    No full text
    This thesis presents a design of a new building ÔÇö hotel, containing thirty accommodation units, space for employees, restaurant and vine bar meant for both customers of the hotel, and public. Hotel is situated in a cadastral area Brod nad Dyj├ş. Building consists of basement and five floors with proposed accommodation capacity of sixty people. The basement perimeter walls are designed from reinforced concrete with the width of 300 and 400 mm. The walls are insulated by XPS polystyrene which is 220 mm wide. Perimeter walls of the above-ground floors are proposed as a combination of reinforced concrete and reinforced skeleton concrete supplemented by masonry wall of therm type. All these constructions are insulated by 220 mm wide glass wool facade insulation. The building envelope is a light ventilated facade. All horizontal constructions are projected as reinforced concrete slabs with the width of 250 mm. The roof of the building consists of three flat parts. The lowest part of the roof is designed as a vegetation roof with extensive layer. The roof of the hotel is proposed as walkable with wear layer made of concrete pavement of dimension 400 x 400 mm. Construction of the roof above the fifth floor is designed as one layer flat roof on concrete slab with the width of 250 mm. Inside the object are three reinforced concrete staircases (main staircase, emergency staircase and staircase for staff). The main entrance to the object is situated on the south side of the property, while the staff entrances are located on the east and north-east part. Parking for the object customers is placed in front of the main entrance, parking for staff is situated on the north side. This thesis is processed in the form of project documentation for construction realisation

    Hotel

    No full text
    Tato diplomov├í pr├íce se zab├Żv├í n├ívrhem novostavby hotelu s t┼Öiceti obytn├Żmi bu┼łkami, z├ízem├şm pro zam─Ťstnance, restaurac├ş a vin├írnou slou┼ż├şc├ş pro z├íkazn├şky hotelu i ve┼Öejnost. Objekt se nach├íz├ş v katastr├íln├şm ├║zem├ş Brod nad Dyj├ş. Jedn├í se o p─Ťtipodla┼żn├ş, podsklepen├Ż, hotel, s projektovanou kapacitou ┼íedes├íti ubytovan├Żch osob. Obvodov├ę konstrukce suter├ęnu jsou navr┼żeny jako monolitick├ę, ┼żelezobetonov├ę o tlou┼í┼ące 300mm a 400mm, zateplen├ę pomoc├ş XPS polystyrenu, o tlou┼í┼ące 220mm. Nadzemn├ş obvodov├ę konstrukce jsou navr┼żeny jako kombinace monolitick├ę ┼żelezobetonov├ę st─Ťny a monolitick├ęho ┼żelezobetonov├ęho skeletov├ęho syst├ęmu, dopln─Ťn├ęho o vyzd├şvku z keramick├Żch tv├írnic typu therm. Tyto konstrukce jsou zatepleny pomoc├ş fas├ídn├ş izolace ze skeln├Żch vl├íken o celkov├ę tlou┼í┼ące 220mm. Cel├Ż objekt je opl├í┼ít─Ťn prov─Ťtr├ívanou fas├ídou. Ve┼íker├ę vodorovn├ę konstrukce jsou ┼Öe┼íeny jako monolitick├ę ┼żelezobetonov├ę desky o tlou┼í┼ące 250mm. Objekt je zast┼Öe┼íen pomoc├ş t┼Ö├ş ploch├Żch st┼Öech. Na nejni┼ż┼í├ş budov─Ť je navr┼żena vegeta─Źn├ş st┼Öecha s extenzivn├ş vrstvou, na objektu hotelu, je navr┼żena st┼Öecha provozn├ş, n├í┼ílapnou vrstvou st┼Öechy je betonov├í dla┼żba o rozm─Ťrech 400x400mm. St┼Öe┼ín├ş konstrukce nad 5.NP je navr┼żena jako jednopl├í┼í┼ąov├í, ploch├í, st┼Öecha, na ┼żelezobetonov├ę desce o tl. 250mm. V objektu jsou navr┼żena t┼Öi ┼żelezobetonov├í schodi┼ít─Ť (hlavn├ş, po┼ż├írn├ş a schodi┼ít─Ť pro person├íl). Hlavn├ş vstup do objektu se nach├íz├ş na ji┼żn├ş stran─Ť pozemku, vstup pro zam─Ťstnance ze strany v├Żchodn├ş a severov├Żchodn├ş. P┼Öed hlavn├şm stupem do objektu se nach├íz├ş parkov├ín├ş pro hosty hotelu a restaurace, na stran─Ť severn├ş je navr┼żeno parkov├ín├ş pro zam─Ťstnance. Diplomov├í pr├íce je zpracov├ína ve form─Ť projektov├ę dokumentace pro proveden├ş stavby.This thesis presents a design of a new building ÔÇö hotel, containing thirty accommodation units, space for employees, restaurant and vine bar meant for both customers of the hotel, and public. Hotel is situated in a cadastral area Brod nad Dyj├ş. Building consists of basement and five floors with proposed accommodation capacity of sixty people. The basement perimeter walls are designed from reinforced concrete with the width of 300 and 400 mm. The walls are insulated by XPS polystyrene which is 220 mm wide. Perimeter walls of the above-ground floors are proposed as a combination of reinforced concrete and reinforced skeleton concrete supplemented by masonry wall of therm type. All these constructions are insulated by 220 mm wide glass wool facade insulation. The building envelope is a light ventilated facade. All horizontal constructions are projected as reinforced concrete slabs with the width of 250 mm. The roof of the building consists of three flat parts. The lowest part of the roof is designed as a vegetation roof with extensive layer. The roof of the hotel is proposed as walkable with wear layer made of concrete pavement of dimension 400 x 400 mm. Construction of the roof above the fifth floor is designed as one layer flat roof on concrete slab with the width of 250 mm. Inside the object are three reinforced concrete staircases (main staircase, emergency staircase and staircase for staff). The main entrance to the object is situated on the south side of the property, while the staff entrances are located on the east and north-east part. Parking for the object customers is placed in front of the main entrance, parking for staff is situated on the north side. This thesis is processed in the form of project documentation for construction realisation.

    Timber House

    No full text
    Tato bakal├í┼Ösk├í pr├íce se zab├Żv├í n├ívrhem novostavby rodinn├ęho domu s jednou bytovou jednotkou a provozovnou, slou┼ż├şc├ş jako vin├írna majitele domu. Objekt se nach├íz├ş v katastr├íln├şm ├║zem├ş Horn├ş V─Ťstonice. Jedn├í se o dvoupodla┼żn├ş, podsklepen├Ż, rodinn├Ż d┼»m pro ─Źty┼Ö─Źlennou rodinu. Obvodov├ę konstrukce suter├ęnu jsou postaveny z tv├írnic ztracen├ęho bedn─Ťn├ş CSB 400, zateplen├ę extrudovan├Żm polystyrenem ISOVER STYRODUR 2800 C v tl. 100mm. Nadzemn├ş obvodov├ę konstrukce jsou sestaveny z d┼Öev─Ťn├Żch sloupk┼» (50x140mm) osov─Ť vzd├ílen├Żch 625mm. Prostory mezi sloupky jsou vypln─Ťny tepelnou izolac├ş ISOVER ORSIK a n├ísledn─Ť opl├í┼ít─Ťny SDK rigistabil 15,0. St─Ťny jsou zatepleny fas├ídn├şm polystyrenem ISOVER EPS 100F v tl. 100mm. Vodorovn├í konstrukce nad 1S je tvo┼Öena z vlo┼żek GARPET VST20 a nosn├şk┼» GARPET 175 GPN od firmy CS BETON. Vodorovn├í konstrukce nad 1NP je tvo┼Öena z d┼Öev─Ťn├Żch fo┼íen ulo┼żen├Żch na stojato s podbit├şm a z├íklopem. Objekt je zast┼Öe┼íen sedlovou st┼Öechou o sklonu 30┬░. Terasa v ├║rovni 1NP je tvo┼Öena d┼Öev─Ťnou konstrukc├ş. Schodi┼ít─Ť je d┼Öev─Ťn├ę, ─Ź├íste─Źn─Ť zato─Źen├ę. Vstup na pozemek a do rodinn├ęho domu je z ji┼żn├ş strany, do vin├írny ze strany severn├ş. Na severn├ş stran─Ť pozemku je navr┼żeno parkov├ín├ş pro ─Źty┼Öi automobily. Bakal├í┼Ösk├í pr├íce je zpracov├ína ve form─Ť projektov├ę dokumentace pro proveden├ş stavby.This bachelor thesis is focused on design of the new family house with one flat unit and an establishment serving as a wine bar of the house owner. House is located in the cadastral territory Horn├ş V─Ťstonice. It is two-storey family house with basement for four member family. The perimeter structures of the basement are made from blocks of CSB 400 lost formwork, insulated with extruded polystyrene ISOVER STYRODUR 2800 C in thickness 100mm. Above-ground perimeter structures are made from wooden posts (50x140mm) axially distant 625mm. The spaces between the posts are filled with thermal isolation ISOVER ORSIK and covered by the SDK rigistabil 15.0. The walls are isolated with facade polystyrene ISOVER EPS 100F in thickness 100mm. Horizontal construction above 1S is made of inserts GARPET VST20 and GARPET 175 GPN beams from CS BETON. Horizontal construction above 1NP is made of wooden planks placed on a stand with gratification and the lid. The building is roofed by a saddle roof with a 30 ┬░ tilt. The terrace at level 1NP is made of wooden construction. The staircase is wooden, partially curved. Entrance to the land and to the family house is from the south side, to the wine bar is entrance on the north side. On the north side of the land is designed parking place for four cars. Bachelor thesis is elaborated in the form of project documentation for construction.
    corecore