Skip to main content
Article thumbnail
Location of Repository

The Cloud

By Lars Thorén

Abstract

Krematoriet När en människa kremeras bli hon ett moln. Det nya krematoriets gestaltning är inspirerat av molnets egenskaper  - translucens, lätthet, förändring och ljus. Byggnaden har en rationell plan som stödjer den naturliga arbetskedjan för begravningsentreprenörer, tekniker och expedit. Samtidigt är det en plats för anhöriga. För människor i sorg som behöver utrymme för att säga farväl.Crematorium When a person is cremated she is transformed into a cloud. The design of the new crematorium is inspired by properties of the cloud - translucency, change and light. The building has a rational plan that supports the natural chain of work by people working there . At the same time it is a place for families, for people in mourning who need room to say goodbye

Topics: Krematorie, Norra kyrkogården, Solna begravningsplats, landskap, koncept
Publisher: KTH, Arkitektur
Year: 2015
OAI identifier: oai:DiVA.org:kth-168325
Download PDF:
Sorry, we are unable to provide the full text but you may find it at the following location(s):
  • http://urn.kb.se/resolve?urn=u... (external link)
  • Suggested articles


    To submit an update or takedown request for this paper, please submit an Update/Correction/Removal Request.