Article thumbnail

Meet in Hovås : Designing a public institution for social integration

By QUAN ZOU

Abstract

This paper addresses the topic of utilizing design to tackle segregation and social exclusion issue in the modern society. The aim of this paper is to define the existing problems and needs in the ongoing project “New Hovås”, from a social and interior design perspective. Afterwards, conceptual solutions that target the mentioned issues by taking into consideration the current social situation of Sweden will be presented, with a basis kept on a new urban area in Hovås, Gothenburg. By using the method of observation and studying several examples, relevant data was collected and analysed. During the process, a lack of consideration regarding social integration in the ongoing project was defined. Therefore, the ideas presented in the paper are to increase the awareness for social integration, by implementing in a new reading centre interior that would allow people to interact with each other without boundaries and participate in the social integration process. The library would implement best design practice in order to make the space more open and encouraging for social interactions. However, due to the complexity and the fact that the problem of segregation has multiple dimensions, it is disclaimed that this project implementation would tackle the issue holistically

Topics: Design, Design
Publisher: 199112037347
Year: 2019
OAI identifier: oai:DiVA.org:lnu-85267
Download PDF:
Sorry, we are unable to provide the full text but you may find it at the following location(s):
  • http://urn.kb.se/resolve?urn=u... (external link)
  • Suggested articles


    To submit an update or takedown request for this paper, please submit an Update/Correction/Removal Request.