Article thumbnail

„Момент на привлечност“ - самостојна изложба

By Slobodan Miloseski

Abstract

„Момент на привлечност“ е моја самостојна изложба на која во Културно информативниот центар-Скопје претставив единаесет скулптурални објекти изработени во комбинирана техника. Оваа серија на мои дела со своите апстрактно-асоцијативни форми содржи нагласен динамизам во своето постоење. Илузијата на поместено гравитационо тежиште создава севкупна динамична изобразба ,а пак самите елементи од кои е сочинета целината дополнително ја интензивираат оваа визуелна појава

Topics: Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Year: 2017
OAI identifier: oai:eprints.ugd.edu.mk:19187

Suggested articles


To submit an update or takedown request for this paper, please submit an Update/Correction/Removal Request.