Article thumbnail
Location of Repository

Поврзување - изложба на сликарство, графика, скулптура, плакат

By Slobodan Miloseski

Abstract

Културно-информативниот Центар на Република Македонија во Софија во рамките на програмата за Ноќта на музеите во Пловдив ја претстави ликовната изложба “Поврзување”. Во репрезентативниот простор на “Балабановата Куќа” со педесетина дела се претставија девет ликовни уметници од Македонија. Во рамките на оваа изложба учествував со четири скулптури, изработени од дрво: 1.„Притаено очекување“ - димензии:33x8x7cm. 2.„Првото будење“ - димензии:33x8x7cm. 3.„Портрет“ - димензии:25x8x7cm. 4.„Пајак“ - димензии: 10x12x8cm

Topics: Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Year: 2017
OAI identifier: oai:eprints.ugd.edu.mk:19059

Suggested articles


To submit an update or takedown request for this paper, please submit an Update/Correction/Removal Request.